Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Äggtarte med parmaskinka, lagrad ost och sparris

09 apr, 2017
AvRedaktionen
Äggtarte med parmaskinka, lagrad ost och sparris.
Lyxiga små äggtarter med parmaskinka, lagrad ost och sparris att ställa fram på påskbordet eller som extravagant brunch.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 35 minuter

Pajdeg:

125 g smör i kuber

3 dl vetemjöl

1 krm salt

1 msk kallt vatten

Fyllning:

1 knippe grön späd sparris

3 dl riven västerbottensost

6 skivor kallrökt skinka

6 små ägg

flingsalt och nymald svartpeppar

chiliflagor

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Nyp ihop smör, mjöl och salt eller kör i det i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunt i sex små låga portionsformar. Baka av dem i ugnen cirka 12 minuter. Bryt under tiden bort den nedre torra delen från sparrisen och grilla eller stek stjälkarna. Sänk värmen till 200°. Fördela osten i de förbakade pajskalen. Lägg i sparrisen och skinkan. Knäck försiktigt ett ägg i varje och låt de gå klart i ugnen ytterligare cirka 10 minuter tills äggen stannat men fortfarande är lite krämiga. Strö på lite flingsalt och peppar samt gärna lite chiliflagor.

Äggtarte med parmaskinka, lagrad ost och sparris.
Äggtarte med parmaskinka, lagrad ost och sparris.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons