Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ajo blanco (mandel- och vitlökssoppa)

15 nov, 2017
AvRedaktionen
Ajo blanco (mandel- och vitlökssoppa).
Ajo blanco är en kall soppa med mandel, vitlök, bröd, olivolja och vinäger. Soppan toppas med flagad mandel och söta vindruvor. Efter gazpacho är den mest kända spanska soppan. Vi förstår varför!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

3 dl mandel (skållad och skalad)

2 vitlöksklyftor

150 g dagsgammalt vitt bröd

1/2 dl jungfruolivolja

2 msk vit balsamico

ca 6 dl iskallt vatten

salt

12 gröna druvor (urkärnade, halverade)

rostad flagad mandel (till garnering)

Gör så här:

Kör mandel, vitlök och bröd i en matberedare. Häll sakta i olivoljan medan massan blandas. Tillsätt vit balsamico och det iskalla vattnet och blanda till önskad konsistens. Smaka av med salt. Häll upp soppan i kylda skålar. Dekorera med druvor samt mandelflagor. Servera direkt.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons