Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Forskning: Alkohol gör dig bättre på att prata engelska

27 nov, 2017
AvMalin Ny
Blir du bättre på att prata engelska efter ett par glas vin? Det är inte bara inbillning! En ny studie visar nämligen att en lätt salongsberusning kan ha positiva effekter på uttalet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Pratar du också bättre engelska efter ett par glas vin? Foto: IBL
Pratar du också bättre engelska efter ett par glas vin? Foto: IBL

Känns det lättare att prata engelska eller andra utländska språk efter ett par glas? Inte så konstigt. Enligt en ny studie är flerspråkiga personer bättre på att uttala ord om de har druckit lite alkohol.

– Det här stödjer tesen som en del flerspråkiga har haft, nämligen att en låg dos alkohol kan förbättra förmågan att prata ett andra språk, säger Inge Kersbergen, en av forskarna bakom studien.

Så gick studien till

Studien gjordes på 50 tyska studenter som pluggade på University of Maastricht i Nederländerna och precis hade lärt sig det nederländska språket. En del av studenterna fick dricka alkohol, medan de andra blev serverade en alkoholfri dryck.

Annons

Alla ombads ha en konversation på det främmande språket i ett par minuter, och efter att utomstående nederländare fått lyssna på samtalen efteråt konstaterades att de som hade druckit alkohol hade ett bättre uttal än de som inte hade gjort det.

– Det är viktigt att påpeka att de deltagarna intog en liten dos alkohol. Högre doser av alkohol har inte samma effekt, säger Fritz Renner, som också var med och ledde studien.

Läs även: Så förändras vårt utseende efter 3 glas vin

Källa: Independent

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons