Alla deltagare i Sveriges yngsta mästerkock 2016
De unga kockarna kommer att ställas inför inspirerande och roliga utmaningar som omfattar allt från avancerade maträtter och desserter till hemliga lådor och lagtävlingar.
Vinnaren får förutom den åtråvärda titeln ta med sig hela sin familj till matmetropolen Tokyo där även exklusiva privatlektioner på den anrika kockskolan Tokyo Sushi Academy väntar.
Nytt för i år är att minikockarna tillsammans får ge ut en kokbok med sina bästa recept.
Sveriges yngsta mästerkock sänds i åtta avsnitt med start 13 april 20.00 i TV4 och TV4 Play.
Barnen som tävlar:
1. Elina Larsson, 11 år, Järfälla
Paradrätt: Min paradrätt är fyllda paprikor. En rätt som jag har hittat på själv med stekt kyckling, stekt lök, champinjoner, riven ost och pinjenötter.
Drömmar: Jag har redan uppfyllt en av mina drömmar när jag fick laga mat i tv och vara med i Yngsta Mästerkocken. Att få superkrafter är en annan dröm jag alltid haft.
2. Felix Lindström, 11 år, Stockholm
Paradrätt: Sommar och grill: BBQ – pulled pork, egen korv och Texas wet ribs med hembakade hamburgerbröd och Jack Daniels BBQ- sås. Picklade grönsaker, grillad sparris och egen majonnäs.
Drömmar: Öppna en BBQ-restaurang i Las Vegas, men en food-truck på Södermalm kan funka det med
3. Inez Lindfeldt, 9 år, Stockholm
Paradrätt: Det är avokadosoppa med räktopping. När Mannerström fick smaka den så sa han att den var så god att han vill servera den på sin restaurang
Drömmar: Jag drömmer om att få en hund och när jag blir stor ska jag bli statsminister och skådespelare.
4. Iris Macias, 10 år, Lidingö
Paradrätt: Cazuela de pollo (kycklinggryta från Chile).
Drömmar: Att bli professionell fotbollsspelare och starta en restaurang i Bryssel.
5. Jonathan Öhlund, 11 år, Söderköping
Paradrätt: Färsk pasta med havets läckerheter. Med egengjord pasta, en hemmagjord pestosås, vitlök, chilistekta tigerräkor och pilgrimsmusslor.
Drömmar: Att öppna en restaurang som serverar god gourmetmat som är gjord på färska svenska råvaror.
6. Märta Hagelin, 12 år, Stocksund
Paradrätt: Honungsmarinerad lax med hemgjord pasta pesto och sparris. Det som jag lagade som rätt när de kom och filmade hemma hos oss.
Drömmar: Jag vill öppna en egen restaurang i en helt egen skyskrapa i New York. Den ska heta The Food Highrise!
7. Olle Harbrecht, 9 år, Linköping
Paradrätt: Lamm och hasselbackspotatis med egen rödvinssås.
Drömmar: Jag vill bli kock och öppna egen restaurang med inriktning kött av alla olika slag.
8. Signe Strålin, 12 år, Botkyrka
Paradrätt: Laxlasagne med hemmagjord spenatpasta.
Drömmar: Allt inom kockvärlden utom diskare, som till exempel att ha ett eget matprogram. Jag vill också bli skådespelare och musikalartist.
9. Viggo Kendrup, 11 år, Helsingborg
Paradrätt: En förrätt med lättgravad röding, syrad blomkål och äpple, dillmajonäs och lite gurkpulver på toppen.
Drömmar: Drömmer om att starta egen krog med smaker från hela världen. Bli arkitekt eller artist.
10. Vilda Falk, 11 år, Stockholm
Paradrätt: Laxpasta! För att det är gott, enkelt och nyttigt.
Drömmar: Att bara vara mig själv och se vart livet leder mig.
11. William La Fontaine, 12 år, Älvsjö
Paradrätt: Thai-inspirerad ryggbiffsallad med smaksatt ris.
Drömmar: Att bli stjärnkock.
12. Zigeng Zhang, 10 år, Sigtuna
Paradrätt: Kräftor med jättestark chili och sichuanpeppar.
Drömmar: Har inga direkt. Världens rikaste man kanske? Vet inte.