Allt om maten på Nobelfesten 2015
Förrätt:
Piggvar och kammussla med växter från havet, brynt smör och löjrom.
Huvudrätt:
Glödbakad kalv svept i svamp, rotselleri och äpple samt rostad sellerijuice, serveras med potatispithiviers.
– I dessa dagar av integration så är tanken att det ska likna kebab i smaken, säger Sayan Isaksson.
Dessert:
Körsbärsblomma med smak av kaffe och mandel.
– Jag har utgått från den vackra dessertskålen. Den är så himla vacker och påminner ju lite om en blomma. Så jag sökte på nätet efter bilder på blommor och då dök majblomman upp. Då visste jag att den skulle bli perfekt! säger Daniel Roos.
Viner:
Champagne Taittinger Brut Millésimé 2008
Château Mont-Redon Châteauneuf-du-Pape Rouge 2010
Castei Recioto della Valpolicella Classico 2008
För mer information om årets kockar och porslinet som används på Nobelfesten: