Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Älskar du rosé? Då måste du testa frosé!

27 jun, 2017
Svalka dig med ett glas frosé i sommar!
Frosé betyder precis som det låter ”frozen rosé” och är sommarens hetaste drink. Dessutom är frosé den perfekta törstsläckaren under varma sommardagar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Rosévinsäsongen är i full gång, men när temperaturen börjar stiga ytterligare är det dags att byta ut den kylda vätskan mot roséets  frysta kusin – frosén.

Receptet är beräknat för 4 personer

Du behöver:

en flaska rosévin, gärna torrt

6 msk sockerlag

6 msk citronsaft

en skvätt Campari

garnera med citronskal, myntablad och/eller jordgubbar

Gör så här:

1. Frys rosévinet i en isbricka, så att du får kuber.

2. Mixa rosékuberna med sockerlag och citronjuice till en slät konsistens. Hyvla av en bit citronskal. Du kan använda en vanlig potatisskalare eller osthyvel.

3. Häll upp frosén i glasen, garnera med en bit av citronskalet, skvätt över Campari och servera!

Relaterat recept: Aperol Spritz-sorbet

Svalka dig med ett glas frosé i sommar!
Svalka dig med ett glas frosé i sommar! Foto: Shutterstock

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons