Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Älskar du rosé? Då måste du testa frosé

09 jul, 2016
Frosé står alltså för ”frozen” och ”rosé” och är sommarens hetaste drink. Dessutom är frosé den perfekta törstsläckaren under varma sommardagar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Rosévinsäsongen är i full gång, men när temperaturen börjar stiga ytterligare är det dags att byta ut den kylda vätskan mot roséets frysta kusin – frosén.

Frosé

Receptet är beräknat för 4 personer

Du behöver:

– En flaska rosévin, gärna torrt

– 6 msk sockerlag

– 6 msk citronsaft

– Citronskal, för garnering

– En skvätt Campari

Gör så här:

1. Frys rosévinet i en isbricka, så att du får kuber.

2. Mixa rosékuberna med sockerlag och citronjuice till du har en slät konsistens. Hyvla av en bit skal, gärna i spiralform. Du kan använda en vanlig potatisskalare eller osthyvel.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

3. Häll upp frosén i glasen, garnera med en bit av citronskalet, skvätt över Campari och servera.

Foto: W & P Design

Annons