Amerikanska pannkakor med blåbärs- och mascarponekräm
25 maj, 2022
AvDitte Ingemann
Riktigt bra amerikanska pannkakor ska vara lätta och fluffiga och ätas med en ordentlig portion lönnsirap och vår ljuvliga blåbärs- och mascarponekräm.
Annons
Amerikanska pannkakor med blåbärs- och mascarponekräm
Gör gärna smeten dagen före och förvara i kylen till dess att pannkakorna ska gräddas.
12 pannkakor
Du behöver:
2 ägg
½ vaniljstång
2 ½ dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk citronzest från en ekologisk citron
½ tsk havssalt
Smör, till stekning
Mascarponekräm:
250 g mascarpone
2 dl färska blåbär
4 msk lönnsirap
Till servering:
Lönnsirap
Citronzest
Gör så här:
- Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna styva. Skrapa fröna ur vaniljstången. Vispa ihop vaniljfrön med äggulor och övriga ingredienser, förutom smöret.
- Vänd sist försiktigt ner den vispade äggvitan i smeten. Låt vila i 15 minuter. Stek små, tjocka pannkakor i smör på medelvärme. Det blir ca 12 stycken.
- Blanda mascarpone, blåbär och lönnsirap. Servera de nygräddade pannkakorna med mascarponekräm och gärna extra lönnsirap, strö lite citronzest över.
Foto: Stine Christianssen
Annons