Amerikanska pannkakor
15 mar, 2017
AvRedaktionen
Amerikanska pannkakor är tjockare och luftigare än våra svenska. Servera med färska bär och lönnsirap. Pudra gärna över lite florsocker.
Annons
3–4 personer
Tid: 60 minuter
Du behöver:
3 ägg
5 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk strösocker
Gör så här:
Knäck äggen och dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulorna med mjölken. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner det i ägg- och mjölkblandningen. Vispa till en jämn smet. Hårdvispa äggvitorna och vänd försiktigt ner i smeten. Låt svälla i en halvtimme. Stek pannkakor på cirka 10–12 cm i diameter på svag värme tills de blir tjocka och luftiga. Servera med färska bär och lönnsirap. Pudra gärna över lite florsocker.
Annons