Ångad lax med kronärtskockshjärtan och oliver
02 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
Lax är en fisk som tacksamt nog går att tillaga på massa olika sätt. Det här är en snabb rätt som sköter sig själv i ugnen, perfekt för stressiga vardagskvällar! Testa ångad lax med kronärtskockshjärtan.
Annons
Ångad lax med kronärtskockshjärtan och oliver
Lax som tillagas med vitt vin under folie blir extra saftig och fin. Servera tillsammans med lätta vårfräscha smaker.
4 portioner
Du behöver:
500 g potatis
1 burk kronärtskockshjärtan
4 bitar laxfilé
1 ekologisk citron
2 ½ dl vitt vin
Salt och nymalen svartpeppar
Garnering:
Ärtskott
Färsk mynta
Gör så här:
- Skrubba potatisarna och koka i lättsaltat vatten i ca 15 minuter. Värm ugnen till 200º.
- Häll vattnet från kronärtskockorna och fördela dem i ett ugnsfast fat. Lägg laxbitarna över.
- Skiva citronen och fördela över laxen. Häll vitt vin i formen, krydda med salt och peppar och täck fatet med ugnsfolie. Baka i ugnen i 12–14 minuter.
- Skala eventuellt och skiva de kokta potatisarna, lägg ner dem i fatet tillsammans med avrunna oliver. Garnera med ärtskott och mynta och servera.
Recept: Åse Dotterud, Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Line Falck, Inge Skovdal, Stine Christiansen
LÄS MER:
Annons