Ångkokt broccoli och chorizo med pocherat ägg
27 jan, 2014
AvSofie Nyblin
Blanda sallad, broccoli och chorizo med en god dressing. Lägg upp på tallrikar och strö över pinjenötter. Toppa med pocherat ägg.
Annons
2 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
2 chorizo (skurna i strimlor)
olivolja
200 g ångkokt broccoli (skivad)
2 ägg + ättika
1 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
en handfull vattenkrasse, ruccola och färsk spenat
2 msk rostade pinjenötter
Gör så här:
Stek chorizon i 1 msk olivolja tills den är krispig. Blanchera broccolin genom att koka upp den i lättsaltat vatten i ca 2–3 minuter. Pochera äggen (låt det knäckta ägget glida ner i kokande vatten med lite ättika) tills vitan är fast men gulan fortfarande är lite rinnig. Vispa 2 msk olivolja med vinäger och salta och peppra. Blanda sallad, broccoli och chorizo med dressingen. Lägg upp på tallrikar och strö över pinjenötter. Toppa med pocherat ägg.
Tips! Ju sprödare broccoli desto godare.
Annons