Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ångkokt broccoli och chorizo med pocherat ägg

27 jan, 2014
AvSofie Nyblin
Blanda sallad, broccoli och chorizo med en god dressing. Lägg upp på tallrikar och strö över pinjenötter. Toppa med pocherat ägg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ångkokt broccoli och chorizo med pocherat ägg.
Ångkokt broccoli och chorizo med pocherat ägg.

2 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

2 chorizo (skurna i strimlor)

olivolja

200 g ångkokt broccoli (skivad)

2 ägg + ättika

1 msk rödvinsvinäger

salt och peppar

en handfull vattenkrasse, ruccola och färsk spenat

2 msk rostade pinjenötter

Gör så här:

Stek chorizon i 1 msk olivolja tills den är krispig. Blanchera broccolin genom att koka upp den i lättsaltat vatten i ca 2–3 minuter. Pochera äggen (låt det knäckta ägget glida ner i kokande vatten med lite ättika) tills vitan är fast men gulan fortfarande är lite rinnig. Vispa 2 msk olivolja med vinäger och salta och peppra. Blanda sallad, broccoli och chorizo med dressingen. Lägg upp på tallrikar och strö över pinjenötter. Toppa med pocherat ägg.

Tips! Ju sprödare broccoli desto godare.

Annons