Anklevermousse på stekt snitt med karamelliserat fikon
4 personer
Tid: 15 minuter
Du behöver:
4 tunna skivor baguette
1 tsk smör till stekning
flingsalt
balsamicokräm till garnering
130 g anklevermousse på burk, t ex Le Manoir Alexandre (i delikatessbutiker) 1 msk grovt hackade pistaschmandlar
2 färska fikon
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 msk balsamico
Gör så här:
Stek brödet hastigt på båda sidor i smöret. Salta lätt. Fördela anklevermoussen på bröden, gärna som vackra ägg. Det gör du lätt med hjälp av 2 skedar som doppas i varmt vatten och sedan formas moussen som ägg mellan skedarna. Strö över pistaschhacket.
Skär fikonen i klyftor och stek dem mycket hastigt i smöret. Strö på socker och häll i balsamicon och låt det fräsa ihop några sekunder. Servera till moussen. Garnera gärna med lite balsamicokräm runtom.
Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Assistent och modell: Ellinor Kolmodin