Ann-Margrets rödbetsbröd
27 dec, 2009
AvSuzanne Ribbing
Ett smakrikt, lättbakat och nyttigt bakpulverbröd som passar både till frukost och som tillbehör till en god soppa. Brödet är godast samma dag det bakats, så frys gärna in det som inte går åt.
Annons
2 limpor
Du behöver:
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl rågmjöl
2 tsk salt
2 dl solrosfrön
2 dl linfrön
1 dl hackade kokta rödbetor (kan bytas ut mot torkade aprikoser för en sötare smak)
1 liter lättfil
1 msk bikarbonat
2 dl mörk sirap
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa två limpformar, ca 1 1/2 liter. Blanda alla torra ingredienser inklusive rödbetshacket. Lös upp bikarbonatet i lättfilen. Blanda ner lättfil och sirap i mjölblandningen. Rör om tills allt är väl blandat. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 1/2 timme. Sätt ev in en plåt ovanför mot slutet, så brödet inte blir för mörkt.
Annons