Apelsinkola
26 nov, 2013
AvJenny Norberg
Apelsinkola med laktosfritt smör. Receptet är framtaget för Oatly av Karin Högberg som bloggar på trattoria.nu.
Annons
30 st
Du behöver:
100 g laktosfritt smör
2 1/2 dl Oatly Imat
2 1/2 dl ljus sirap
1 apelsin (saft och rivet skal)
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och rör därefter ner socker, sirap, Oatly Imat samt rivet apelsinskal och apelsinsaft. Koka i cirka 30-40 minuter. För att testa om kolan är klar kan du göra kulprovet: fyll ett glas med kallt vatten och droppa ner cirka 1 tsk av kolasmeten i vattnet. Om kolan stelnar och går att forma till en kula är den klar. Lägg ett bakplåtspapper i en djup plåt eller ugnsfast form och häll ut kolasmeten. Låt svalna och skär i bitar.
Annons