Apelsinsallad med fänkål och pistasch
04 dec, 2019
AvRedaktionen
Krispigt, fräscht och gott! Denna apelsinsallad med fänkål och pistasch är det perfekta tillbehöret till julbordet.
Annons
6 portioner
Du behöver:
3 apelsiner
3 grapefrukter
1 fänkålsstånd
1/2 radicchio (rosensallat)
1/2 rödlök
3 msk skalade, naturella pistaschmandlar
Dressing:
3 msk flytande honung
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
¼ tsk flingsalt
Svartpeppar
Gör så här:
- Skär bort skalen från citrusfrukterna så att de vita hinnorna också tas bort.
- Skär frukterna i tunna skivor.
- Skiva fänkålen tunt med en mandolin, strimla radicchion grovt.
- Skala och skiva rödlöken tunt.
- Fördela citrus, fänkål, sallat och lök på ett stort fat.
- Hacka pistaschmandlarna och strö dem över.
- Blanda alla ingredienser till dressingen och häll över salladen.
Av: Nadia Mathiasen, Sanna Kekäläinen
Foto: Chris Tonnesen, Kirsi-Marja Savola
LÄS MER:
Annons