Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Apelsintryffel

25 nov, 2012
AvJenny Norberg
Den här goda chokladtryffeln är en perfekt avrundning på en god middag tillsammans med en kopp starkt kaffe. Apelsinlikören kan bytas ut mot rom eller konjak, det blir också gott.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Apelsintryffel.
Apelsintryffel.

ca 30 st

Du behöver:

320 g mjölkchoklad (av god kvalitet)

30 g grädde (2 msk)

15 g apelsinlikör

(1 msk) rivet skal av 1 apelsin (noga tvättad)

Garnering:

250 g mörk choklad och syltat apelsinskal

Gör så här:

Finhacka mjölkchokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt likören och apelsinskalet, och rör till en jämn blandning.

Häll över tryffelsmeten i en skål och låt stå i kylen över natten. Forma smeten till kulor med hjälp av ett par teskedar. Man kan också forma tryfflarna med händerna, men det blir ganska kladdigt. Låt stelna i kylen någon timme.

Smält den mörka chokladen i vattenbad, och se till att inget vatten blandas med chokladen, då kan den bli grynig. Doppa tryfflarna i chokladen (går lättast med tandpetare) och lägg dem på smörpapper. Garnera med en bit syltat apelsinskal. Förvara tryfflarna i kylskåp, och ta fram dem en stund innan de ska ätas.

Annons