Apelsintryffel
ca 30 st
Du behöver:
320 g mjölkchoklad (av god kvalitet)
30 g grädde (2 msk)
15 g apelsinlikör
(1 msk) rivet skal av 1 apelsin (noga tvättad)
Garnering:
250 g mörk choklad och syltat apelsinskal
Gör så här:
Finhacka mjölkchokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt likören och apelsinskalet, och rör till en jämn blandning.
Häll över tryffelsmeten i en skål och låt stå i kylen över natten. Forma smeten till kulor med hjälp av ett par teskedar. Man kan också forma tryfflarna med händerna, men det blir ganska kladdigt. Låt stelna i kylen någon timme.
Smält den mörka chokladen i vattenbad, och se till att inget vatten blandas med chokladen, då kan den bli grynig. Doppa tryfflarna i chokladen (går lättast med tandpetare) och lägg dem på smörpapper. Garnera med en bit syltat apelsinskal. Förvara tryfflarna i kylskåp, och ta fram dem en stund innan de ska ätas.