Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Äppelchips med kaneldipp

01 feb, 2017
AvRedaktionen
Äppelchips med kaneldipp.
Äppelchips är ett smarrigt tilltugg som passar både till vardag och helg. Servera med en kaneldipp som du gör på kesella och flytande honung.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

2–3 äpplen, fast sort

Kaneldipp:

1 ½ dl kesella lätt

2–3 msk flytande honung

1 tsk mald kanel

Gör så här:

Värm ugnen till 125°. Skölj och kärna ur äpplena. Skär äpplena i tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg äppelskivorna på en plåt klädd med bakplåtspapper och torka mitt i ugnen ca 2 timmar och låt svalna helt.

Rör ihop alla ingredienser till dippen. Servera tillsammans med äppelchipsen.

Äppelchips med kaneldipp.
Äppelchips med kaneldipp.

Recept: Jennie Benjaminsson

Foto: Katja Ragnstam

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons