Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Äppelpaj med fireball – julens godaste efterrätt!

19 nov, 2016
AvOlle Arnell
Äpplen och kanel är som bekant två smaker som gifter sig, vi har tillsammans med Café testat att göra en äppelpaj på äpplen och kanelwhisky – och det blev överraskande gott.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det finns fler användningsområden för kanelwhiskyn Fireball än att dricka den rakt upp och ned. Vi testade att baka en äppelkaka med den populära whiskyn – och vi rekommenderar dig varmt att göra samma sak.

Amerikansk äppelpaj med Fireball whisky. Recept nedanför filmen.

Det här behöver du:

Fireball whisky (tillräckligt för att dränka de skivade äpplena i)

8 färska äpplen

4 msk smör

2.25 dl strösocker

1.5 dl farinsocker

1 tsk kanel

En nypa muskot

4 msk mjöl

Pajdeg (köp färdig eller gör själv, recept finns här)

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Så här gör du:

Värm ugnen till 350 grader.

Skala och skiva äpplena tunt. Blötlägg äpplena med Fireball under ca 4 timmar.

Sila äpplena, spara all vätska. En del av detta kommer att användas i receptet (resten är gott att dricka medan du bakar).

Smält 4 matskedar smör i en stor kastrull. Bryn äpplen, strösocker, farinsocker, kanel och muskot. Koka i ca 10 minuter.

Tillsätt 1-2 dl äppelsilad Fireball efter smak. Red med mjöl efter smak.

Häll över äppelmassan i pajdegen.

Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.

Servera!

Recept och artikel från Cafe.se

Annons