Äppelpaj med fireball – julens godaste efterrätt!
Det finns fler användningsområden för kanelwhiskyn Fireball än att dricka den rakt upp och ned. Vi testade att baka en äppelkaka med den populära whiskyn – och vi rekommenderar dig varmt att göra samma sak.
Amerikansk äppelpaj med Fireball whisky. Recept nedanför filmen.
Det här behöver du:
Fireball whisky (tillräckligt för att dränka de skivade äpplena i)
8 färska äpplen
4 msk smör
2.25 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
1 tsk kanel
En nypa muskot
4 msk mjöl
Pajdeg (köp färdig eller gör själv, recept finns här)
Så här gör du:
Värm ugnen till 350 grader.
Skala och skiva äpplena tunt. Blötlägg äpplena med Fireball under ca 4 timmar.
Sila äpplena, spara all vätska. En del av detta kommer att användas i receptet (resten är gott att dricka medan du bakar).
Smält 4 matskedar smör i en stor kastrull. Bryn äpplen, strösocker, farinsocker, kanel och muskot. Koka i ca 10 minuter.
Tillsätt 1-2 dl äppelsilad Fireball efter smak. Red med mjöl efter smak.
Häll över äppelmassan i pajdegen.
Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.
Servera!