Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Frasiga äppelrutor med kanelglass

04 okt, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på frasiga äppelrutor med kanelglass
Dessa frasiga äppelrutor är perfekta att göra om du råkar ha några äpplen över. En dessert som är lätt att göra och lätt att variera. Kanelglassen är pricken över i:et!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innanBrand logo
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Frasiga äppelrutor med kanelglass

Vill du variera dig kan du byta ut äpplena mot päron och smaksätta glassen med kardemumma i stället.

Så gör du frasiga äppelrutor med kanelglass

6 stycken

Du behöver:

3 frysta smördegsplattor
1 ägg till pensling
100 g mandelmassa
2 äpplen
3 msk flytande honung
40 g mandelspån
Ev florsocker

Kanelglass:

600 ml vaniljglass
2 tsk kanel

Gör så här:

  1. Tina smördegen. Sätt ugnen på 210°. Dela smördegsplattorna så du har sex kvadrater. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med lättvispat ägg. Dela mandelmassan i 6 runda skivor, lägg dem på degen. Är mandelmassan inte i form av en korv, skär i lika stora bitar, rulla till bollar och platta ut.
  2. Kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Lägg äppelskivorna på mandelmassan i ett blommönster.Droppa över honung och strö på mandelspån. Grädda rutorna frasiga och gyllene i ugnen13–14 minuter. Låt svalna. Pudra eventuellt florsocker över vid servering.
  3. Kanelglass: Låt glassen smälta en aning så att den blir mjuk.Rör i kanelen och servera till äppelrutorna.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Stine Christiansen

Annons