Äppeltrifle med bakade äpplen och vaniljkräm
25 aug, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
Bakade äpplen möter vaniljkräm och småkakor i en helt magisk trifle!
Annons
Äppeltrifle med bakade äpplen och vaniljkräm
Både äpplena och vaniljkrämen kan förberedas i god tid.
4 portioner
Annons
Du behöver:
6 syrliga äpplen
2 msk strösocker
1 tsk mald kanel
Vaniljkräm:
4 äggulor
2 msk strösocker
½ vaniljstång
2 dl vispgrädde
2 dl standardmjölk, 3 %
Till servering:
2 ½ dl vispgrädde
12 småkakor, till exempel drömmar eller havrekakor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Skölj och kärna ur äpplena. Klyfta dem och vänd klyftorna i socker och kanel. Grädda i en form mitt i ugnen i 20minuter. Låt svalna.
- Vaniljkräm: Vispa äggulorna luftiga med socker och frön som du skrapat ut ur vaniljstången.
- Koka upp grädde och mjölk i en liten kastrull. Häll i äggblandningen i en tunn stråle under vispning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt tills den börjar tjockna. Låt krämen kallna.
- Vid servering: Vispa grädden lätt. Varva äpplen, småkakor och vaniljkräm i fyra portionsglas. Toppa med grädde.
- Småkakorna kan bytas ut mot till exempel granola eller mandelbiskvier.
Foto: Betina Hastoft
Annons