Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Äppeltrifle med bakade äpplen och vaniljkräm

25 aug, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på äppeltrifle med bakade äpplen och vaniljkräm
Bakade äpplen möter vaniljkräm och småkakor i en helt magisk trifle!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du den alkoholfria drinken Passion SunriseBrand logo
Så gör du den alkoholfria drinken Passion Sunrise

Äppeltrifle med bakade äpplen och vaniljkräm

Både äpplena och vaniljkrämen kan förberedas i god tid.

Mäktig äppeltrifle med bakade äpplen och vaniljkräm

4 portioner

Annons

Du behöver:

6 syrliga äpplen
2 msk strösocker
1 tsk mald kanel

Vaniljkräm:

4 äggulor
2 msk strösocker
½ vaniljstång
2 dl vispgrädde
2 dl standardmjölk, 3 %

Till servering:

2 ½ dl vispgrädde
12 småkakor, till exempel drömmar eller havrekakor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj och kärna ur äpplena. Klyfta dem och vänd klyftorna i socker och kanel. Grädda i en form mitt i ugnen i 20minuter. Låt svalna.
  2. Vaniljkräm: Vispa äggulorna luftiga med socker och frön som du skrapat ut ur vaniljstången.
  3. Koka upp grädde och mjölk i en liten kastrull. Häll i äggblandningen i en tunn stråle under vispning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt tills den börjar tjockna. Låt krämen kallna.
  4. Vid servering: Vispa grädden lätt. Varva äpplen, småkakor och vaniljkräm i fyra portionsglas. Toppa med grädde.
  5. Småkakorna kan bytas ut mot till exempel granola eller mandelbiskvier.

Foto: Betina Hastoft

Annons