Aprikoslassi med fläderblomssaft
28 apr, 2017
AvRedaktionen
Frisk och god lassi med yoghurt, aprikos och fläder. Hittar du inte aprikoser kan du smaksätta en puréad barnmatsburk av aprikos.
Annons
4 glas
Tid: 20 minuter
Du behöver:
500 g färska aprikoser (skalade och tärnade)
1 lime, rivet skal och saft
4 msk koncentrerad fläderblomssaft
20 harsyrablad
2 stjälkar mynta
500 g yoghurt
1 klase fläderblom
blandade örter (t ex harsyra och mynta)
Gör så här:
Purea aprikoser med rivet limeskal, limesaft och fläderblomssaft i en mixer eller med mixerstav. Skölj harsyra och mynta, skaka torrt och hacka dem fint, lägg ett par blad åt sidan. Lägg resten i purén. Rör om yoghurten och skeda ner den växelvis med purén i glas. Dekorera med fläderblom och örter.
Recept och foto: Anke Schütz
Annons