Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Aprikoslassi med fläderblomssaft

28 apr, 2017
AvRedaktionen
Aprikoslassi med fläderblomssaft.
Frisk och god lassi med yoghurt, aprikos och fläder. Hittar du inte aprikoser kan du smaksätta en puréad barnmatsburk av aprikos.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 glas

Tid: 20 minuter

Du behöver:

500 g färska aprikoser (skalade och tärnade)

1 lime, rivet skal och saft

4 msk koncentrerad fläderblomssaft

20 harsyrablad

2 stjälkar mynta

500 g yoghurt

1 klase fläderblom

blandade örter (t ex harsyra och mynta)

Gör så här:

Purea aprikoser med rivet limeskal, limesaft och fläderblomssaft i en mixer eller med mixerstav. Skölj harsyra och mynta, skaka torrt och hacka dem fint, lägg ett par blad åt sidan. Lägg resten i purén. Rör om yoghurten och skeda ner den växelvis med purén i glas. Dekorera med fläderblom och örter.

Aprikoslassi med fläderblomssaft.
Aprikoslassi med fläderblomssaft.

Recept och foto: Anke Schütz

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons