Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Arancini med tomatsås – så gör du frasiga risottobollar

14 apr, 2023
AvLouisa Lorang
Recept på arancini med tomatsås
Arancini är friterade risottobollar och det är precis lika gott som det låter! Godast blir de i sällskap med en god tomatsås.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: PanzanellaBrand logo
Middag hos Wood: Panzanella

Arancini med tomatsås

Len risotto under gyllene, frasigt skal är gudagoda munsbitar.

Så gör du risottobollarna arancini med tomatsås

6 portioner

Annons

Du behöver:

300 g risotto, kall
1 boll färsk mozzarella, 125 g
1 dl vetemjöl
2 ägg
3 dl ströbröd el panko
Olivolja till stekning

Tomatsås:

½ gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja till stekning
1 näve färsk basilika
1 frp hackade tomater, 400 g
Salt och peppar
1 nypa strösocker

Gör så här:

  1. Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull och stek lök och vitlök tills det är genomskinligt men inte har tagit färg. Skölj och hacka basilikan och vänd ner i kastrullen. Tillsätt hackade tomater och låt puttra 5–10 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker. Mixa ev med stavmixer.
  2. Rulla risotton till golfbollsstora bollar. Tryck in en liten bit mozzarella i mitten och rulla igen. Fortsätt tills all risotto är rullad.
  3. Fördela mjöl, ägg och ströbröd i tre olika skålar. Vänd bollarna i först mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Hetta upp rikligt med olja – gärna 2 cm – i en kastrull och stek risottobollarna runt om tills gyllene och frasiga. Låt rinna av på galler.
  4. Servera de nystekta risottobollarna med tomatsås och ev blandad sallad.

Foto: Rikke Westesen

Annons