Det här är årets smak på Annas Pepparkakor 2024
2014 kom den första Annas Pepparkakor Limited Edition och då smakade de lingon. Sedan dess har många spännande smaker dykt upp; lakrits, äppelpaj, polka och lime/chili. Årets smak bjuder på den optimala kombination av spröd pepparkaka och smaken av lussebullar – hur mycket mer jul kan det bli?
Saffran, denna värdefulla krydda som är dyrare än guld, är starkt förknippad med julen i många kulturer, särskilt här i norra Europa. Redan på medeltiden började saffran användas i festliga maträtter under jultid och i de nordiska länderna blev lussekatter och saffranskakor så småningom något av det vi mest förknippar med jul.
– Vi svenskar fullkomligt älskar saffran och det äta otroliga mängder lussebullar kring jul. Med Årets smak kombinerar vi pepparkakan med smaken av en nybakt lussebulle och vi hoppas att alla tycker att den är lika oemotståndlig som vi gör! säger Eva Forsberg, Category Marketing Manager på Annas Pepparkakor.
Saffran är världens dyraste krydda vilket främst beror på den mängd krokus som behövs för att skörda saffran från dess pastiller, ca 150 000 krävs för ett kilo saffran. Blommorna skördas dessutom för hand, utan maskiner.
Extra hjärtlig nyhet
Som att det inte räckte med årets limited edition så dyker även en annan efterfrågad nyhet upp. Inför årets julsäsong lanseras även "Annas Original Stora Hjärtan" vilket är precis vad det låter som – krispiga, stora hjärtan perfekta till julens alla fikastunder.
Tidigare har de stora hjärtana endast varit tillgängliga för restauranger och konditorier men nu kommer de finnas i butik för alla. Förutom att vara fantastiskt goda passar de utmärkt att dekorera på julpysslet. Varför inte använda Annas Stora Hjärtan som julgransdekoration, dekoration för bordsplacering eller mysig fönsterdekoration? För hängande dekorationer, placera kakorna i ugn på ca 200 grader i 5 minuter så är det enkelt att göra hål i kakorna.