Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Årets Tomteglass är här – med smak av en riktig julklassiker

18 okt, 2024
AvNami Kawakita
Årets Tomteglass är här – med smak av en riktig julklassiker
Årets Tomteglass från SIA Glass är äntligen här och i år är smaken hämtad från julens mesta och bästa dryck – julmusten!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

För åttonde året i rad har glassfabriken i Slöinge tagit fram en Tomteglass. Förra året smakade den chokladpralin och efter månader av noggranna överläggningar föll valet på en riktig julklassiker – julmusten. En smak som är starkt förknippad med den svenska jultraditionen.

– Vi har tagit fram en unik glass som liknar en sorbet, med smak av en riktig julklassiker – som vi tror att alla julmustfantaster kommer älska! säger Dan Bengtsson, Marknad & Innovationschef på SIA Glass.

Julmust är en av Sveriges mest populära drycker och under december dricker vi i genomsnitt fyra liter julmust per person. Smaken är en kombination av julens kryddor – kanel, ingefära, kryddnejlika och pomerans och glassen kommer bli en spännande hedersgäst på både adventsfikat och till julbordets sötsaker.

Årets Tomteglass från SIA Glass smakar julmust

Årets Tomteglass kommer i en 0,5-liters förpackning och finns tillgänglig i butik från vecka 45. Eftersom den endast finns i limiterad upplaga är det klokt att vara snabb om man vill hinna få tag på denna spännande nyhet!

Annons