Ärthummus med grönsaksstavar
13 feb, 2020
AvRedaktionen
Det perfekta tilltugget! Bjud på ärthummus med grönsaksstavar – som bladselleri, morot och gurka. Passar även med grissini.
Annons
4 portioner
Du behöver:
1 gurka
8 gröna sparrisar
1 knippe salladslök
100 g grissini
Ärthummus:
275 g kikärter från burk
1 klyfta vitlök
275 g gröna ärter, tinade från frysen
2 tsk tahini
1 handfull färsk mynta
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Börja med hummusen.
- Låt kikärterna rinna av och mixa sedan ihop dem med vitlök, gröna ärter, tahini och myntablad med en stavmixer.
- Justera eventuellt konsistensen med vatten.
- Smaka av med salt och peppar.
- Skölj och skär gurkan i stavar.
- Bryt av den nedersta träiga delen av sparrisarna.
- Ansa löken.
- Servera grönsaker och grissini med ärthummus som dip.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Skovdal Nordic
LÄS MER:
Annons