Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ärthummus med grönsaksstavar

13 feb, 2020
AvRedaktionen
Recept på ärthummus med grönsaksstavar
Det perfekta tilltugget! Bjud på ärthummus med grönsaksstavar – som bladselleri, morot och gurka. Passar även med grissini.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

1 gurka

8 gröna sparrisar

1 knippe salladslök

100 g grissini

Ärthummus:

275 g kikärter från burk

1 klyfta vitlök

275 g gröna ärter, tinade från frysen

2 tsk tahini

1 handfull färsk mynta

Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Börja med hummusen.
  2. Låt kikärterna rinna av och mixa sedan ihop dem med vitlök, gröna ärter, tahini och myntablad med en stavmixer.
  3. Justera eventuellt konsistensen med vatten.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skölj och skär gurkan i stavar.
  6. Bryt av den nedersta träiga delen av sparrisarna.
  7. Ansa löken.
  8. Servera grönsaker och grissini med ärthummus som dip.
Recept på ärthummus med grönsaksstavar
Ärthummus med grönsaksstavar.

Av: Gitte Heidi Rasmussen

Foto: Skovdal Nordic

LÄS MER:

Grön hummus och getostkräm med honung

Halloumibiffar med rödbetshummus

Annons