Ärtskidor med sommarkantareller och hasselnötter
24 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Den här förrätten har allt – krispiga ärtskidor, umami-svamp, hasselnötter för extra crunch och riven halloumi för sälta.
Annons
Ärtskidor med sommarkantareller och hasselnötter
De första sommarkantarellerna är allra godast!
4 portioner
Du behöver:
500 g ärtskidor
400 g sommarkantareller
1 msk olivolja
20 g smör
1 ekologisk citron, rivet skal
50 g skalade hasselnötter
50 g riven halloumi
Gör så här:
- Skölj ärtskidorna, dela dem längs med, låt ärterna sitta kvar i skidan. Putsa och rensa svampen. Hetta upp olivolja i en stekpanna, fräs svampen på hög värme gyllene i 2–3 minuter. Sänk värmen, tillsätt ärtskidorna och smöret, och stek vidare i 2–3 minuter. Tillsätt rivet skal från citronen och salt.
- Lägg upp på tallrikar tillsammans med hasselnötter. Riv över halloumi och servera.
Recept: Julie Polar de Greeve, Mikkel Karstad Foto: Aller Media DK, Julie Polar de Greeve, Stine Christianssen
Annons