Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ärtskidor med sommarkantareller och hasselnötter

24 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på ärtskidor med sommarkantareller och hasselnötter
Den här förrätten har allt – krispiga ärtskidor, umami-svamp, hasselnötter för extra crunch och riven halloumi för sälta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 heta mat- och dryckestrender 2021Brand logo
10 heta mat- och dryckestrender 2021

Ärtskidor med sommarkantareller och hasselnötter

De första sommarkantarellerna är allra godast!

Så enkelt gör du ärtskidor med sommarkantareller och hasselnötter

4 portioner

Du behöver:

500 g ärtskidor
400 g sommarkantareller
1 msk olivolja
20 g smör
1 ekologisk citron, rivet skal
50 g skalade hasselnötter
50 g riven halloumi

Gör så här:

  1. Skölj ärtskidorna, dela dem längs med, låt ärterna sitta kvar i skidan. Putsa och rensa svampen. Hetta upp olivolja i en stekpanna, fräs svampen på hög värme gyllene i 2–3 minuter. Sänk värmen, tillsätt ärtskidorna och smöret, och stek vidare i 2–3 minuter. Tillsätt rivet skal från citronen och salt.
  2. Lägg upp på tallrikar tillsammans med hasselnötter. Riv över halloumi och servera.

Recept: Julie Polar de Greeve, Mikkel Karstad Foto: Aller Media DK, Julie Polar de Greeve, Stine Christianssen

Annons