Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Asiatisk burgare med örter och chilimajo

14 apr, 2023
AvLouisa Lorang
Recept på asiatisk burgare med örter och chilimajo
Slå på stort och uppgradera burgaren med asiatiska influenser – som färsk koriander, mynta och chilimajo.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mer för mindre: SkinkfrestelseBrand logo
Mer för mindre: Skinkfrestelse

Asiatisk burgare med örter och chilimajo

Här lånar vi smaker från det vietnamesiska köket till en burgare du inte vill missa.

Imponera med en asiatisk burgare med örter och chilimajo

4 portioner

Annons

Du behöver:

Burgare:

2 salladslökar
1 liten zucchini
½ grön chili
400 g blandfärs
3 msk fisksås
½ tsk strösocker
1 ägg
4 msk ströbröd
2 msk olivolja till stekning
Salt

Inlagda grönsaker:

1 dl ättiksprit
1 dl strösocker
4 morötter
1 gurka
2 salladslökar

Chilimajo:

2 msk sriracha (chilisås)
4 msk majonnäs
1 msk limesaft

Till servering:

½ frillice-sallad, el plocksallad
2 salladslökar
2 nävar mynta
2 nävar koriander
4 hamburgerbröd
1 lime
Ev sweet chili-sås
Ev hoisinsås

Gör så här:

  1. Börja med grönsakerna. Koka upp ättiksprit och socker i en kastrull tills sockret smälter. Skala morötter och gurka och skär i tunna stavar. Lägg i den ljumma lagen och låt dra fram till servering. Skölj salladslöken, skär i tunna skivor och vänd ihop med grönsakerna före servering.
  2. Burgare: Skölj salladslöken och skiva den fint. Skölj zucchinin och riv grovt. Skölj och finhacka chilin. Blanda färsen med salladslök och zucchini, tillsätt chili efter smak, fisksås, socker, ägg och ströbröd och blanda. Forma fyra biffar. Stek i olja ca 4 minuter per sida i stekpanna. Salta.
  3. Rör ihop sriracha och majonnäs i en skål och smaka av med limesaft.
  4. Skölj och plocka salladen. Skölj och skiva salladslöken fint. Plocka örterna grovt. Värm bröden i ugn eller brödrost och bre chilimajo på. Fyll med sallad, burgare, avrunna grönsaker, örter, chili och salladslök. Servera med limeklyftor och ev sweet chili och hoisin.

Foto: Columbus Leth

Annons