Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Spröda kikärtsbiffar med avokadokräm

24 feb, 2023
AvLouisa Lorang
Recept på spröda kikärtsbiffar med avokadokräm
Spröda små kikärtsbiffar som dippas i avokadokräm – godare än så här blir det inte!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en lyxig laxsalladBrand logo
Så gör du en lyxig laxsallad

Spröda kikärtsbiffar med avokadokräm

Frasiga nuggets med god dipp.

Spröda små kikärtsbiffar är gjorda för att dippas i avokadokräm

4 portioner

Annons

Du behöver:

200 g kikärter, blötlagda
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk citronsaft
1 tsk rökt paprikapulver
Salt
2 msk olivolja
1 näve färsk koriander
3 dl färsk majs, eller fryst tinad
2 dl neutral olja till stekning

Avokadokräm:

2 mogna avokador
1 vitlöksklyfta
1 msk limesaft
1 msk olivolja
Salt

Till servering:

1 näve färsk koriander
1 grön chili
1 lime

Gör så här:

  1. Låt kikärterna rinna av, skala lök och vitlök och mixa i matberedare. Smaka av med citronsaft, paprika och salt. Tillsätt olja och mixa färsen slät. Hacka koriandern grovt och vänd ner i färsen ihop med majsen. Forma färsen till ca 16 biffar med handen och en blöt sked. Lägg dem i 1–2 cm het olja i en stor stekpanna och platta till lätt med skeden. Stek tills gyllene. Salta lätt.
  2. Dela avokadorna, ta ur kärnan och blanda köttet med vitlök, lime och olja i matberedare. Smaka av med salt.
  3. Servera kikärtsbiffarna med tillbehören.

Foto: Columbus Leth

Annons