Asiatiskt skaldjurssallad
16 mar, 2015
AvRedaktionen
En sötsyrlig, beroendeframkallande förrättsdröm! Du kan antingen välja råa skaldjur eller en färdig mix. Mixen är dock förkokt och ska i så fall bara nudda stekpannan.
Annons
4 personer
Tid: 15 minuter
Skaldjur:
400 g skaldjur (t ex pilgrimsmusslor, bläckfisk, räkor)
olja (till stekning)
Marinad:
1 vitlöksklyfta
1 färsk chili
1 dl olivolja
salt
svartpeppar
Sallad:
1 huvud romansallad
8 rädisor
100 g morötter
100 g rättika
2 granatäpplen
Dressing:
1/2 dl thailändsk fisksås
3 lime (saften)
2 chilifrukter (färsk)
2 krukor färsk koriander
1 msk socker
1/2 vitlöksklyfta
1/2 dl mild olivolja
Gör så här:
- Snabbmarinera skaldjuren, salta och peppra och stek skaldjuren hastigt i lite olja.
- Skölj, torka och skär salladen och blanda med dressingen.
- Lägg skaldjuren ovanpå och servera.
Recept: Johan Bergkvist
Foto: Peter Phillips
Annons