Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ät trendigt: enkla scones med lågt GI-värde

02 maj, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Scones älskas av både stora och små – här är ett recept på en mer hälsosam variant!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Scones är en frukostfavorit hos många, speciellt som helgfrukost. Njut av den här hälsosamma varianten på det klassiska receptet och håll dig mätt längre. Det låga GI-värdet gör nämligen att blodsockret håller en jämn nivå och du blir inte hungrig lika snabbt.

LÄS OCKSÅ: RECEPT PÅ GLUTENFRI KLADDKAKA

Tid: 10 min förberedelse + 15 min i ugn.

Antal: 4 st

Du behöver:

– 2 dl mandelmjöl

– 2 ägg

– 1 dl turkisk yoghurt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– 1/2 dl solrosfrön

– 2 msk linfrön

– 1 msk fiberhusk

– 1/2 msk bakpulver

– 1 krm salt

LÄS OCKSÅ:RECEPT: GÖR DIN EGEN GLASS-SANDWICH

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Knäck äggen i en bunke och vispa luftigt. Blanda i yoghurt. Rör om. Blanda ner resten av ingredienserna och rör om med en slev. Vispa inte. Klicka ut fyra bullar på ett bakplåtspapper. Använd en slickepott för att forma bullarna som du önskar. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter.

LÄS OCKSÅ: VEGANSKA CHOKLADTRYFFLAR GJORDA PÅ AVOKADO

Annons