Ät trendigt: enkla scones med lågt GI-värde
Scones är en frukostfavorit hos många, speciellt som helgfrukost. Njut av den här hälsosamma varianten på det klassiska receptet och håll dig mätt längre. Det låga GI-värdet gör nämligen att blodsockret håller en jämn nivå och du blir inte hungrig lika snabbt.
LÄS OCKSÅ: RECEPT PÅ GLUTENFRI KLADDKAKA
Tid: 10 min förberedelse + 15 min i ugn.
Antal: 4 st
Du behöver:
– 2 dl mandelmjöl
– 2 ägg
– 1 dl turkisk yoghurt
– 1/2 dl solrosfrön
– 2 msk linfrön
– 1 msk fiberhusk
– 1/2 msk bakpulver
– 1 krm salt
LÄS OCKSÅ:RECEPT: GÖR DIN EGEN GLASS-SANDWICH
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Knäck äggen i en bunke och vispa luftigt. Blanda i yoghurt. Rör om. Blanda ner resten av ingredienserna och rör om med en slev. Vispa inte. Klicka ut fyra bullar på ett bakplåtspapper. Använd en slickepott för att forma bullarna som du önskar. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter.