Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ät trendigt: Gör veganska godisremmar – på enbart två ingredienser

27 aug, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Många godisremmar innehåller gelatin men dessa är helt veganska och går dessutom väldigt snabbt att göra. Så gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Godisremmar är för många en barndomsfavorit – och vi förstår helt klart varför! Här är ett väldigt enkelt och snabbt recept som ger dig färska och söta remmar med härlig smak av hallon (eller valfritt bär efter din smak).

LÄS OCKSÅ:

Ät trendigt: Citrusshot med ingefära och gurkmeja

Ät trendigt: Nyttig granolaglass med blåbär

Ät trendigt: Blåbärssmoothie med kokos

Veganska godisremmar

Ca 15-20 remmar

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

godisrem
Foto: Fifteen Spatulas

Ingredienser:

400 g hallon

5 msk syltsocker

Gör så här:

Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och sätt ugnen på 50-60 grader. Lägg bären i en kastrull och koka tills de börjar bli mosiga. Sila bärmassan över en ny kastrull, använd gärna en sked och pressa mot bären så all vätska rinner igenom.

Blanda ner syltsockret i kastrullen. Koka upp blandningen i cirka fem minuter medan du rör om då och då. Bred ut blandningen på bakplåtspappret och försök göra lagret så jämnt som möjligt.

Ställ plåten i mitten av ugnen, låt stå i cirka 1,5-2 timmar. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt. När remmarna släpper från bakplåtspappret är de klara.

Annons