Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ät trendigt: sötpotatischipsen – som alla pratar om just nu

10 maj, 2016
En av matvärldens stora trender just nu är sötpotatis. Testa de här goda chipsen gjorda på sötpotatis och du kommer aldrig vilja äta ”vanliga” chips igen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den som påstår att gott och nyttigt inte hör ihop har inte smakat dessa trendiga chips gjorda på sötpotatis.

De här smaskiga chipsen passar lika bra att till maten som till förrätt med en god dipp till – eller kan avnjutas precis som de är.

LÄS OCKSÅ: ÄT TRENDIGT: VEGANSKA JORDNÖTSBOLLAR PÅ 15 MINUTER

Sötpotatischips i ugn

Du behöver:

– Sötpotatis (valfri mängd, beroende på hur mycket chips du vill göra)

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Neutral olja (förslagsvis rapsolja)

– Salt

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rengör sötpotatisen, skala om du vill. Det går dock lika bra att behålla skalet på.

3. Skiva potatisen så tunt som möjligt, gärna i en mandolin och lägg skivorna i en bunke. Täck med vatten och låt stå i 10-15 minuter.

4. Häll bort vattnet och torka av skivorna. Lägg på en bakplåtsklädd ugnsplåt. Vill du ha chipsen krispiga bör inte skivorna täcka varandra.

5. Ringla på lite olja och strö över salt. Ugnsrosta i 20-30 minuter beroende på hur tjocka skivorna är. När dina chips är gyllenbruna och krispiga är de klara.

6. Låt svalna, servera och njut!

Foto: Shutterstock

LÄS OCKSÅ: ÄT TRENDIGT: ENKLA SCONES MED LÅGT GI-VÄRDE

Annons