Ät trendigt: wrap med rödbeteshummus och ruccola
Den här tunnbrödwrapen signerad Siri Barje och Nespresso är en riktig smakrik kombination som passar utmärkt när du är på språng. Dela wrapen i två delar och linda in den i bakplåtspapper – och ät på vägen!
LÄS OCKSÅ: ÄT TRENDIGT: VEGANSKA FUDGE
För en person behöver du:
– 1 tunnbröd
– 3 msk rödbetshummus (se recept nedan)
– 1 näve ruccola
– 1 morot
– 1 msk vitvinsvinäger
– 4 skivor gurka
– 2 msk färskost
– 1 msk rostade solrosfrön
– Salt och peppar
Så här gör du rödbetshummus:
– 1 burk kikärtor
– 1 msk tahini
– 1 vitlöksklyfta
– 1 tsk salt
– Saften från en halv citron
– 1 tsk japansk soja (valfritt)
– 1 dl olivolja
– 2-3 kokta och skalade rödbetor
LÄS OCKSÅ: ÄT TRENDIGT: VEGANSKA JORDNÖTSBOLLAR PÅ 15 MINUTER
Så här gör du tunnbrödswrapen:
1. Mixa alla ingredienserna till hummusen tills den är helt slät. Tillsätt lite vatten om det är svårt att blanda.
2. Skala och riv moroten på den grova sidan av rivjärnet. Blanda moroten med 1 msk vitvinsvinäger i en skål. Låt stå i fem minuter.
3. Bred ut färskosten jämnt på tunnbrödet. Strö ut ruccola jämnt över färskosten och lägg därefter på den syrade moroten.
4. Lägg ut gurkskivorna, klicka ut hummusen och försök sprida ut den lite.
5. Toppa med de rostade solrosfröna, salta och peppra ordentligt.
6. Rulla ihop som en wrap och dela på två.