Auberginebakelse med chévre och rotfruktschips
4 personer
Du behöver:
2 auberginer
1 grön tomat
1 röd paprika
150 g chévreost
4 msk grön pesto
1 dl färdig tomatsås (på burk eller egengjord)
1 msk flytande honung
1⁄2 dl hackade hasselnötter
Rotfruktschips med skal – 4 portioner
1 blåkongo potatis med skal
1 potatis av fast sort med skal 1 sötpotatis med skal
1 morot med skal
1 tsk olivolja
1 tsk flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatis och rotfrukter tunt i en mandolin och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Droppa på olja och strö över flingsalt. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Gör under tiden auberginebakelsen genom att skiva aubergine i centimetertjocka skivor. Skiva tomat, paprika och chévre i skivor. Lägg fyra aubergineskivor på en ugnsplåt. Fördela pesto över och lägg på skivor av tomat, paprika, chévre, tomatsås och aubergineskivor. Toppa med flytande honung och hasselnötter. Sätt in i ugnen i 15 minuter. Servera med rotfruktschipsen.