Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Auberginebakelse med chévre och rotfruktschips

18 jan, 2015
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Auberginebakelse med chévre och rotfruktschips.
Auberginebakelse med chévre och rotfruktschips.

4 personer

Du behöver:

2 auberginer

1 grön tomat

1 röd paprika

150 g chévreost

4 msk grön pesto

1 dl färdig tomatsås (på burk eller egengjord)

1 msk flytande honung

1⁄2 dl hackade hasselnötter

Rotfruktschips med skal – 4 portioner

1 blåkongo potatis med skal

1 potatis av fast sort med skal 1 sötpotatis med skal

1 morot med skal

1 tsk olivolja

1 tsk flingsalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatis och rotfrukter tunt i en mandolin och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Droppa på olja och strö över flingsalt. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Gör under tiden auberginebakelsen genom att skiva aubergine i centimetertjocka skivor. Skiva tomat, paprika och chévre i skivor. Lägg fyra aubergineskivor på en ugnsplåt. Fördela pesto över och lägg på skivor av tomat, paprika, chévre, tomatsås och aubergineskivor. Toppa med flytande honung och hasselnötter. Sätt in i ugnen i 15 minuter. Servera med rotfruktschipsen.

Annons