Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Auberginegratäng med linser och mozzarella

03 feb, 2014
AvSofie Nyblin
En ljuvligt mild och nästan krämig auberginegratäng. Den här är pimpad med linser för att mätta ordentligt och bli till en hel varmrätt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Auberginegratäng med linser och mozzarella.
Auberginegratäng med linser och mozzarella.

4 personer

Tid: 1 timme och 10 minuter

Du behöver:

1 1/2 dl röda linser

1 burk konserverade körsbärstomater

2 auberginer

salt

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 mozzarella

svartpeppar

50 g parmesan (grovt riven)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Koka linserna i cirka 10 minuter. Häll av vattnet. Blanda linserna med tomat och låt småputtra i kastrull under tiden du förbereder resten. Skär auberginen i tjocka skivor. Salta dem mycket på båda sidor, lägg dem på varandra, omlott, så att vattnet som kommer att avdunsta kan rinna av. Låt dem ligga 10 minuter. Torka av saltet och vätskan. Stek auberginen så att den får fin färg. Hacka löken. Smörj en ugnsfast form. Häll i lite tomat. Täck botten med aubergineskivor. Skär mozzarellan och lägg på. Strö över lök. Täck med aubergineskivor och gör eventuellt ett lager till med ost och lök. Dra ett par varv med svartpepparkvarnen över gratängen. Grädda i ugn i cirka 30 minuter. Toppa med parmesan de sista minuterna för att få en krispig yta.

Annons