Auberginerullar med tomat och mozzarella
09 mar, 2020
AvRedaktionen
Underbart goda, krämiga och nyttiga. Bjud på auberginerullar med tomat och mozzarella. Servera med bröd.
Annons
2 portioner
Du behöver:
300 g aubergine
Olivolja
1 stor tomat
125 g mozzarella
1 knippe färsk basilika
250 g körsbärstomater
2 tsk vit balsamvinäger
2 tsk olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
150 g grovt bröd
Gör så här:
- Skär auberginen i tunna skivor på längden, 12 stycken.
- Spreja eller pensla dem med olivolja på båda sidor.
- Stek i stekpanna tills de är mjuka och fått färg.
- Skär 6 skivor av den stora tomaten och mozzarellan.
- Lägg två skivor aubergine ovanpå varandra och lägg en skiva tomat och en skiva mozzarella på dem.
- Lägg på en kvist basilika och rulla ihop aubergineskivorna över som ett paket.
- Stek i ugnen på 225° i 5 minuter tills de blir varma och osten smält något.
- Hacka tomaterna grovt och vänd dem i olivolja och balsamvinäger.
- Strö över hackad basilika och krydda med salt och peppar.
- Strö tomatsalladen över auberginerullarna och servera med bröd.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Gratinerad penne med spenat, ricotta och mozzarella
Annons