Avokado- & kikärtssallad med gräslöksdressing
01 jun, 2010
AvRedaktionen
En fräsch och snabblagad sallad med krämig gräslöksdressing.
Annons
4 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
2 ägg
250 g färsk spenat, strimlad
2 burkar kikärter (à 400 g), sköljda
2 mogna avokado (skivor)
2 tsk paprikapulver
Dressing:
1 citron (saften)
2 msk kesella eller matlagningsyoghurt
3 msk mjölk
gräslök, färsk finhackad
havssalt, svartpeppar
Gör så här:
Koka äggen i 8 minuter (hårdkokta). Kyl ned, skala och skär varje i fyra delar. Vispa dressingen slät i en skål. Lägg spenat, kik-ärter, avokado och äggklyftor i en vacker skål. Strö över paprikapulver och ringla över dressingen. Servera med bröd.
Annons