Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Avokado- & kikärtssallad med gräslöksdressing

01 jun, 2010
AvRedaktionen
En fräsch och snabblagad sallad med krämig gräslöksdressing.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Avokado- & kikärtssallad med gräslöksdressing.
Avokado- & kikärtssallad med gräslöksdressing.

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

2 ägg

250 g färsk spenat, strimlad

2 burkar kikärter (à 400 g), sköljda

2 mogna avokado (skivor)

2 tsk paprikapulver

Dressing:

1 citron (saften)

2 msk kesella eller matlagningsyoghurt

3 msk mjölk

gräslök, färsk finhackad

havssalt, svartpeppar

Gör så här:

Koka äggen i 8 minuter (hårdkokta). Kyl ned, skala och skär varje i fyra delar. Vispa dressingen slät i en skål. Lägg spenat, kik-ärter, avokado och äggklyftor i en vacker skål. Strö över paprikapulver och ringla över dressingen. Servera med bröd.

Annons