Avokado- och våffeltoast med pocherat ägg
4 personer
Våfflor:
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl naturell yoghurt
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 krm salt
olja, till stekning
Pocherat ägg:
3 msk ättika
4 ägg
Avokadocrème:
3 avokado
1/2 citron, saften
salt
färskmalen svartpeppar
till servering:
färska örter
Gör så här:
Mixa havregrynen till ett fint mjöl i en matberedare, tillsätt alla ingredienser, förutom oljan och kör vidare tills du får en slät smet. Hetta upp våffeljärnet och pensla med olja. Grädda frasiga våfflor.
Koka upp 1 liter vatten. Tillsätt ättika och skruva ner värmen, så vattnet nästan kokar. Knäck ett ägg i en kopp. Vispa runt i vattnet så det bildas en virvel mitt i vattnet, och häll försiktigt ner ägget i virveln. När äggvitan samlat sig, putta försiktigt ägget mot kanten av grytan och låt vara kvar i 2–3 minuter. Lyft sedan upp med hålslev och pochera de andra äggen på samma sätt.
Mosa avokadon med citronsaft, salt och peppar. Bred ut på våfflan, toppa med ägg och örter. Servera genast.
Recept: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann