Avokadoglass med pistasch
14 jun, 2019
AvRedaktionen
Avokadon ger krämighet och fin grön färg till den här goda glassen, men ingen kommer att känna någon smak. Servera med glasstrutar.
Annons
6 personer
Du behöver:
1 mogen avokado
400 g kondenserad mjölk
200 g mandelmassa
½ citron, saften
5 dl vispgrädde
60 g saltade pistaschmandlar
6 glasstrutar
Gör så här:
- Kärna ur avokadon och ta ur fruktköttet. Blanda det med kondenserad mjölk, mandelmassa och citronsaft i en matberedare till en slät massa.
- Vispa grädden hårt med elvisp och vänd ner i glassmeten tills allt är väl blandat.
- Hacka 50 g av pistaschmandlarna och vänd ner dem i smeten.
- Häll upp i en form, hacka och strö över de resterande pistaschmandlarna.
- Täck med plastfolie och ställ i frysen i minst 6 timmar. Servera med glasstrutar.
Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft
Annons