Avokadomacka med ägg och picklad rödlök
24 aug, 2021
AvRedaktionen ELLE
Inget säger brunch som en ordentlig avokadomacka! Som den här till exempel – som serveras med stekt ägg och picklad rödlök.
Annons
Avokadomacka med ägg och picklad rödlök
Mättande, nyttigt och supergott!
4 portioner
Du behöver:
4 ägg
2 msk olivolja till stekning
2 avokador
4 skivor fullkornsbröd
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Picklad rödlök:
1 rödlök
1 dl ättiksprit, 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
Topping:
1 msk svarta sesamfrön
Gör så här:
- Börja med rödlöken: Skala, dela och skär rödlöken i tunna skivor. Lägg allt i en värmetålig skål. Koka upp ättika, vatten och socker i en kastrull och koka tills sockret lösts upp. Häll lagen över rödlöken och låt stå och dra och svalna.
- Stek fyra ägg i lite olja. Dela avokadon och skär köttet i skivor. Fördela avokadoköttet på brödskivorna, droppa lite olja över. Krydda med salt och peppar.
- Lägg ett ägg på varje macka eller servera det vid sidan av. Sila lagen från rödlöken och toppa mackorna med picklad rödlök och sesamfrön.
Recept: Linn Grubbström Foto: Peter Kam
Annons