Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Avokadomacka med ägg och picklad rödlök

24 aug, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på avokadomacka med ägg och picklad rödlök
Inget säger brunch som en ordentlig avokadomacka! Som den här till exempel – som serveras med stekt ägg och picklad rödlök.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 hälsoskäl att äta avokadoBrand logo
5 hälsoskäl att äta avokado

Avokadomacka med ägg och picklad rödlök

Mättande, nyttigt och supergott!

Bjud på en avokadomacka med ägg och picklad rödlök

4 portioner

Du behöver:

4 ägg
2 msk olivolja till stekning
2 avokador
4 skivor fullkornsbröd
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Picklad rödlök:

1 rödlök
1 dl ättiksprit, 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten

Topping:

1 msk svarta sesamfrön

Gör så här:

  1. Börja med rödlöken: Skala, dela och skär rödlöken i tunna skivor. Lägg allt i en värmetålig skål. Koka upp ättika, vatten och socker i en kastrull och koka tills sockret lösts upp. Häll lagen över rödlöken och låt stå och dra och svalna.
  2. Stek fyra ägg i lite olja. Dela avokadon och skär köttet i skivor. Fördela avokadoköttet på brödskivorna, droppa lite olja över. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg ett ägg på varje macka eller servera det vid sidan av. Sila lagen från rödlöken och toppa mackorna med picklad rödlök och sesamfrön.

Recept: Linn Grubbström Foto: Peter Kam

Annons