Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Avokadomacka med paprikahummus

04 jul, 2016
AvRedaktionen
Avokadomacka med paprikahummus.
Hotta upp den populära avokadomackan med en god hummus gjord på kikärter och rostad paprika. Toppa med rädisor och rostade fänkålsfrön och solrosfrön.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 20 minuter

2 personer

Du behöver:

2 stycken Pågen Skördelycka

1 avokado

4 rädisor

Hummus:

380 g avrunna kikärter

200 g rostad paprika, färdig på burk

1/2 dl solrosfrön

1/2-3/4 dl olivolja

2-3 msk citronsaft

salt och peppar

Topping:

1/2 tsk fänkålsfrön

1 msk solrosfrön

Gör så här:

Hummus: Mixa kikärter, paprika och solrosfrön. Späd med olivolja till en krämig konsistens. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Bred röran på brödets bottenskivor. Skiva avokado och rädisor och lägg ovanpå hummusen.

Rosta fänkålsfrön och solrosfrön i en het torr panna under omrörning. Krossa fröna lätt i en mortel och strö över.

Den hummus som blir över kan förvaras i kyl upp till en vecka.

Avokadomacka med paprikahummus.
Avokadomacka med paprikahummus.

Foto och recept: Pågen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons