Avokadomacka med paprikahummus
04 jul, 2016
AvRedaktionen
Hotta upp den populära avokadomackan med en god hummus gjord på kikärter och rostad paprika. Toppa med rädisor och rostade fänkålsfrön och solrosfrön.
Annons
Tid: 20 minuter
2 personer
Du behöver:
2 stycken Pågen Skördelycka
1 avokado
4 rädisor
Hummus:
380 g avrunna kikärter
200 g rostad paprika, färdig på burk
1/2 dl solrosfrön
1/2-3/4 dl olivolja
2-3 msk citronsaft
salt och peppar
Topping:
1/2 tsk fänkålsfrön
1 msk solrosfrön
Gör så här:
Hummus: Mixa kikärter, paprika och solrosfrön. Späd med olivolja till en krämig konsistens. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Bred röran på brödets bottenskivor. Skiva avokado och rädisor och lägg ovanpå hummusen.
Rosta fänkålsfrön och solrosfrön i en het torr panna under omrörning. Krossa fröna lätt i en mortel och strö över.
Den hummus som blir över kan förvaras i kyl upp till en vecka.
Foto och recept: Pågen
Annons