Kall avokadosoppa med salsa och stekt kycklingbröst
4 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
2 majskycklingfiléer med skinn
1 tsk smör/rapsolja
3 tomater
1 chilipeppar
2 salladslökar
1 krm socker
1 tsk olivolja
4 avokado
1 lime
1 vitlöksklyfta
1 kruka koriander
5 dl kall stark hönsbuljong
salt och nymalen vitpeppar efter smak
Gör så här:
Börja med kycklingen. Sätt ugnen på 150°. Hetta upp smör/rapsolja i en panna och bryn filéerna gyllene ett par minuter runtom med skinnsidan ner först. Salta och peppra. Lägg dem i en ugnsform och sätt in en digitaltermometer inställd på 70°. När de är klara ska de vila en stund innan de skärs upp i halvcentimetertjocka skivor.
Salsa: Dela och kärna ur tomater och chilipeppar. Skär tomatköttet i tärningar och finhacka chilin. Strimla salladslöken. Blanda allt och smaka av med socker, salt och peppar samt lite olja.
Soppa: Dela och kärna ur avokadofrukterna. Skala dem och skär köttet i grova bitar. Lägg det i en stavmixerskål. Pressa limen och häll över. Skala och riv vitlök och lägg i. Lägg i korianderblad. Späd med buljong, lite i taget medan du med stavmixern mixar soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
Fördela soppan i fyra skålar, lägg en klick salsa på toppen tillsammans med kycklingköttet. Ringla lite olja runt och servera.