Avokadotoast med chili, gräslök och citron
20 jan, 2016
AvRedaktionen
Avokadon med sin krämiga konsistens och milda men ändå fylliga smak passar perfekt på ett smakrikt rostat eller stekt surdegsbröd. Toppa med chiliflakes, citronskal och gräslök eller smörgåskrasse, tomat och rostade sesamfrön.
Annons
2 port
Tid: 20 min
Du behöver:
2 skivor rostbröd
1-2 avokado, delad och urkärnad
1 tsk chiliflakes
finrivet citronskal samt saft av ca ½ citron, ekologisk
1 msk finskuren gräslök
olivolja
flingsalt
svartpeppar
Gör så här:
- Rosta brödet i brödrost, alternativt stek det gyllene i olivolja.
- Gröp ur avokadon och mosa på brödet med hjälp av en gaffel.
- Strö över chiliflakes, citronskal och gräslök.
- Ringla över olivolja, pressa över lite citronsaft och strö över flingsalt.
- Avsluta med några drag med pepparkvarnen och servera!
Annons