Baba ganoush med granatäpple
20 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Baba ganoush är en libanesisk röra gjord på aubergine, tahini, citron och vitlök. En krämig röra som passar till allt!
Annons
Baba ganoush med granatäpple
Supergott att dippa bröd eller grönsaksstavar i.
10 bufféportioner
Du behöver:
1 stor aubergine
1 vitlöksklyfta
Olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
1–2 msk tahini
½ citron, saften
½ knippe slätbladig persilja
½ rödlök
Till servering:
Granatäppelkärnor
- Sätt ugnen på 180°. Skär auberginen på längden och snitta fruktköttet. Skala och skiva vitlöken och lägg skivorna i snitten. Pensla på olja och strö över salt och tillaga i ugnen i cirka 20 minuter eller tills köttet är genomstekt.
- Ta auberginen från ugnen och låt svalna. Gröp sedan ur köttet med en sked och låt dra i ett durkslag i 30 minuter.
- Mixa sedan aubergine, tahini, citronsaft, hackad persilja och lök. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar och servera med granatäppelkärnor på toppen.
Recept: Julie Bavant Foto: Caron Aline Sammanställt av Virginie Dolata, Sophie Pratt
Annons