Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Baconlindad fläskfilé med gorgonzola-klyftpotatis

14 jun, 2019
AvRedaktionen
Baconlindad fläskfilé med gorgonzola-gratinerad klyftpotatis.
Festlig fläskfilé som är lindad i bacon. Servera med blancherad savojkål och klyftpotatis som är gratinerad med gorgonzola.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Baconlindad fläskfilé:

2 fläskfiléer (1 kg totalt)

2 kvistar rosmarin

salt, svartpeppar

150 g bacon i skivor

Gorgonzola-klyftpotatis:

1 1/2 kg potatis

4 kvistar rosmarin

3 vitlöksklyftor

olivolja

salt, svartpeppar

250 g gorgonzola

Till servering:

savojkål

Gör så här:

  1. Sätt ungen på 125°. Putsa fläskfiléerna, krydda med finhackad rosmarin, salt och peppar. Vira in dem i bacon och lägg i ett ugnsfast fat.
  2. Stek i ugnen cirka 1 timme, ta ut och täck med aluminiumfolie och låt vila medan potatisen tillagas (köttet ska in i ugnen igen senare).
  3. Höj värmen till 210°. Skrubba potatisen, skär i klyftor. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Vänd potatisen i pressad vitlök, hackad rosmarin, salt och peppar och lägg ut på bakplåtspappersklädd plåt. Baka i ugnen i cirka 20 minuter.
  4. Ta ut potatisen och smula över gorgonzolan. Ställ tillbaka i ugnen tillsammans med fläskfilén, höj värmen till 225° och stek i ugnen tills potatisarna är mjuka.
  5. Ansa savojkålen, blanchera dem i 2 minuter och servera allt tillsammans på ett fat.
Baconlindad fläskfilé med gorgonzola-klyftpotatis.
Baconlindad fläskfilé med gorgonzola-klyftpotatis.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons