Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Baconlindade dadlar med ädelostfyllning

26 nov, 2019
AvRedaktionen
Baconlindade dadlar
Sött, salt och knaprigt i ett! Baconlindade dadlar med ädelosts- och mandelfyllning är det perfekta tillbehöret. Servera med rosmarin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

16 stycken

Du behöver:

8 baconskivor

80 g grönmögelost

16 dadlar

16 hela rostade mandlar

Rosmarinkvistar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Dela baconskivorna på längden i två delar.
  3. Skär osten i små bitar.
  4. Gör ett litet snitt i varje dadel och ta ut kärnan.
  5. Fyll hålet med en mandel och lite ost.
  6. Vira in dem i bacon och lägg med skarven nedåt på en bakplåtspappersklädd plåt.
  7. Stek i ugnen i cirka 6 minuter tills baconet är sprött och frasigt.
  8. Ta från värmen, låt svalna.
  9. Stick i en rosmarinskvist i varje och servera.
Recept på baconlindade dadlar med ädelostfyllning
Baconlindade dadlar med ädelostfyllning.

Av: Sofia Andersson

Foto: Mari Lahti, Skovdal Nordic, Kirsi-Marja Savola, Fabian Björk

LÄS MER:

Baconlindad fläskfilé med gorgonzola-klyftpotatis

Annons