Baconlindade dadlar med ädelostfyllning
26 nov, 2019
AvRedaktionen
Sött, salt och knaprigt i ett! Baconlindade dadlar med ädelosts- och mandelfyllning är det perfekta tillbehöret. Servera med rosmarin.
Annons
16 stycken
Du behöver:
8 baconskivor
80 g grönmögelost
16 dadlar
16 hela rostade mandlar
Rosmarinkvistar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°.
- Dela baconskivorna på längden i två delar.
- Skär osten i små bitar.
- Gör ett litet snitt i varje dadel och ta ut kärnan.
- Fyll hålet med en mandel och lite ost.
- Vira in dem i bacon och lägg med skarven nedåt på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Stek i ugnen i cirka 6 minuter tills baconet är sprött och frasigt.
- Ta från värmen, låt svalna.
- Stick i en rosmarinskvist i varje och servera.
Av: Sofia Andersson
Foto: Mari Lahti, Skovdal Nordic, Kirsi-Marja Savola, Fabian Björk
LÄS MER:
Annons