Baconlindade, mozzarellafyllda kycklingfiléer
30 jul, 2013
AvJenny Norberg
Att låta kycklingen tillagas först i ugnen är ett smart sätt att få den saftig sen på grillen, eller i grillpanna. Servera med en sallad och en god vinägrett.
Annons
4 personer
Tid: 35 minuter
Du behöver
4 kycklingfiléer
120 g mozzarella
6–8 basilikablad
4–5 soltorkade tomater
1 paket bacon (140 g)
salt och peppar
Gör så här:
Värm ugnen till 200°. Skär ett ganska djupt längsgående snitt, som en ficka, i varje kycklingfilé. Hacka mozzarellan, basilikan och tomaterna. Blanda alltsammans och fyll sedan fickorna med blandningen. Kläm ihop fickorna och linda baconskivorna runt filéerna. Salta och peppra.
Lägg filéerna i en ugnsform och tillaga dem i ugnen i cirka 10 minuter. Grilla dem sedan på utegrillen i cirka 5 minuter på varje sida, eller tills filéerna är genomstekta. Servera kycklingen med en grönsallad och en god vinägrett.
Annons
Recept från boken Grilla med bröderna Timell (Bonnier fakta).
Annons