Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Baconlindade, mozzarellafyllda kycklingfiléer

30 jul, 2013
AvJenny Norberg
Att låta kycklingen tillagas först i ugnen är ett smart sätt att få den saftig sen på grillen, eller i grillpanna. Servera med en sallad och en god vinägrett.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Baconlindade, mozzarellafyllda kycklingfiléer.
Baconlindade, mozzarellafyllda kycklingfiléer.

4 personer

Tid: 35 minuter

Du behöver

4 kycklingfiléer

120 g mozzarella

6–8 basilikablad

4–5 soltorkade tomater

1 paket bacon (140 g)

salt och peppar

Gör så här:

Värm ugnen till 200°. Skär ett ganska djupt längsgående snitt, som en ficka, i varje kycklingfilé. Hacka mozzarellan, basilikan och tomaterna. Blanda alltsammans och fyll sedan fickorna med blandningen. Kläm ihop fickorna och linda baconskivorna runt filéerna. Salta och peppra.

Lägg filéerna i en ugnsform och tillaga dem i ugnen i cirka 10 minuter. Grilla dem sedan på utegrillen i cirka 5 minuter på varje sida, eller tills filéerna är genomstekta. Servera kycklingen med en grönsallad och en god vinägrett.

Annons

Recept från boken Grilla med bröderna Timell (Bonnier fakta).

Annons