Baconmedaljonger med gorgonzola
16 mar, 2020
AvRedaktionen
Enkel och smakrik festmåltid på nolltid! Dessa baconmedaljonger med gorgonzola och svamp gör ingen besviken.
Annons
2–3 portioner
Du behöver:
1 fläskfilé
140 g skivat bacon
salt och svartpeppar
smör till stekning
300 g rensad svamp
2 klyftor vitlök
Färsk timjan
75 g gorgonzola
Garnering:
Hackad persilja
Till servering:
Potatis, stekt polenta eller pasta
Gör så här:
- Putsa fläskfilén och skär den i 3–4 cm tjocka skivor.
- Vik en skiva bacon kring ytterkanten på varje medaljong.
- Krydda med salt och peppar.
- Bryn köttet på bägge sidor i lite smör.
- Rensa svampen och skär i mindre bitar, hacka vitlök och timjan fint.
- Stek svampen, vitlöken och timjan tillsammans med köttet på medelvärme i 6–8 minuter.
- Servera med en bit gorgonzola ovanpå varje medaljong och garnera med hackad persilja.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Savoykål med sake, brynt smör och bacon
Annons